European Green Activists Training (EGAT) projekt je koji organizira Zelena europska fondacija (Green European Foundation) u suradnji sa udrugom Forum za održivi razvoj Zeleni prozor. Cilj projekta je upoznati sudionike s institucijama Europske unije, zelenim temama, zelenim politikama i politikama održivog razvoja te kroz razne aktivnosti i diskusije s predstavnicima međunarodnih organizacija i predstavnicima Europske unije istražiti mogućnosti aktivnog i profesionalnog uključivanja u izgradnju zelenijeg i pravednijeg društva. Osim Hrvatske, u EGAT projektu sudjeluju i organizacije iz Finske, Mađarske, Katalonije, Poljske i Češke.

Projekt se sastoji od tri nacionalna treninga i jednog studijskog posjeta institucijama Europske unije u Bruxellesu:

  1. Prvi nacionalni trening
  2. Drugi nacionalni trening
  3. Treći nacionalni trening
  4. Studijski posjet Bruxellesu – početak ožujka (točan datum u najavi)

Sudionici projekta obvezni su sudjelovati na sastancima i svim treninzima, kao i na studijskom putovanju u Bruxelles.

Za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti osobe iz Hrvatske u starosti od 18 do 25 godina. Posebno se potiču prijave onih koji nemaju prijašnjeg iskustva u spomenutim područjima.

Kotizacija (participation fee) za sudjelovanje u projektu iznosi 450 HRK (60 eura).

Projekt će biti organiziran u skladu sa epidemiološkom situacijom i uz poštivanje svih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ovisno o epidemiološkoj situaciji, postoji mogućnost da će se pojedini dijelovi projekta provesti online ili u hibridnom obliku. Dodatno, u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, postoji mogućnost odgode studijskog posjeta Bruxellesu za nekoliko mjeseci (ljeto), pri čemu će se voditi računa o periodima ispitnih rokova.

Prijave su otvorene do 5. studenog 2020. godine, a prijave su moguće putem online obrasca.

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na e-mail adresu info@zeleniprozor.hr. Više informacija o prošlogodišnjim izdanjima projekta i samom projektu možete naći na: https://gef.eu/event/european-green-activist-training-croatia/ i http://zeleniprozor.hr/category/egat/ .

Ovaj trening organizira Zelena europska fondacija (Green European Foundation – GEF), sa financijskom podrškom Europskog parlamenta Zelenoj europskoj fondaciji.