Zelena europska fondacija u suradnji sa Udrugom Zeleni prozor i Mrežom za suradnju i razvoj Istočne Europe (Cooperation and Development Network Eastern Europe) organizira trodnevni trening za 20 sudionika u okviru projekta „European Green Activists Training“ (EGAT), koji će se održati u Domu Crvenog križa u parku prirode Medvednica, od 19. do 21. listopada 2018. godine. Kroz trening, sudionici će se upoznati s institucijama Europske unije, osnovama zelene politike i politike održivog razvoja, te će kroz diskusije s predstavnicima međunarodnih organizacija i predstavnicima Europske unije istraživati mogućnosti aktivnog i profesionalnog uključivanja u izgradnju zelenijeg i pravednijeg društva.

Trening se održava u sklopu EGAT projekta u kojem, osim Hrvatske, sudjeluju i organizacije iz Finske, Mađarske, Češke i Malte, kao i CDN, krovna organizacija za zemlje Istočne Europe. Nakon inicijalnog treninga za aktiviste, predviđeno je putovanje i zajednički posjet sudionika iz svih partnerskih država institucijama Europske unije u Bruxellesu. Budući sudionici treninga obvezni su sudjelovati na sastancima i predavanjima prije i poslije treninga, kao i na putovanju u Bruxelles početkom ožujka 2019. Godine.

Za sudjelovanje na treningu mogu se prijaviti osobe iz Hrvatske, starosti od 19 do 26 godina. Posebno se potiču prijave sudionika koji nemaju iskustva u području u kojem se izvodi trening. Prijave su dostupne OVDJE, a zaprimaju se do 30. rujna 2018. godine. 

Kotizacija (participation fee) za sudjelovanje na treningu je 50 eura, dok su troškovi smještaja i hrane za trening, kao i troškovi za Bruxelles Study Tour pokriveni od strane organizatora.

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na e-mail adresu info@zeleniprozor.hr

Više o projektu na: http://gef.eu/project/european-green-activists-training/

http://zeleniprozor.hr/category/egat/

Photo album prošlogodišnjeg treninga na Sljemenu:  

https://www.facebook.com/pg/ZeleniProzor/photos/?tab=album&album_id=1811071238921846

*Ovaj trening organizira Zelena europska fondacija (Green European Foundation – GEF), sa financijskom podrškom Europskog parlamenta Zelenoj europskoj fondaciji.