Politika privatnosti

Izjava o privatnosti

Svi administratori web sjedišta www.zeleniprozor.hr obvezuju se pružiti zaštitu osobnih podataka korisnika na način da prikupljaju samo nužne i osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za osnovno funkcioniranje stranice, kontaktiranje i prijavu za newsletter. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo administratorima stranice. Sve osobe povezane sa stranicom www.zeleniprozor.hr odgovorne su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade podataka koji su uneseni ili koji se automatski prikupljaju na ovim stranicama je Kaja Pavlinić, s e-mail adresom za kontakt info@zeleniprozor.hr.

Za sva pitanja oko obrade podataka i izjave privatnosti slobodno se obratite na elektroničku navedenu iznad.

Opće informacije

Politika privatnosti donosi detaljne informacije o tome koji se osobni podaci korisnika prikupljaju, na koji se način obrađuju, u koje svrhe te kako se štite. Politika se primjenjuje na upotrebu svih funkcionalnosti web-stranice  koje uključuju obradu osobnih podataka. Politika privatnosti prvenstveno se odnosi na fizičke osobe i njihovu zaštitu osobnih podataka, no primjenjuje se i na pravne osobe u skladu s važećim propisima.

Ova Politika odnosi se na obradu osobnih podataka svih korisnika koji posjećuju web stranicu www.zeleniprozor.hr, ali i svih suradnika te ostalih dionika.

Što su osobni podaci?

Osobni se podaci sastoje od podataka o entitetima (fizičkim ili pravnim osobama), čiji je identitet određen ili se može odrediti, npr. Vaše ime i prezime, poštanska adresa ili e-mail adresa.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kada stupite u interakciju s nama (npr. ispunjavanje obrazaca na našoj web-stranici), prilikom komentiranja i dijeljenja objava, ili kada nas kontaktirate putem elektroničke pošte.

Podaci koje obuhvaća Politika privatnosti:

  • Ime i prezime
  • E-mail adresa
  • Datum rođenja
  • Fizička adresa
  • Broj telefona i/ili faksa
  • Javni profil i e-mail adrese korisničkih računa na Facebook, Twitter, Google+ i LinkedIn servisima
  • Ostali podaci koje nam svojevoljno predate
  • Kolačići

Ako smo Vaše osobne podatke dobili od treće strane, pružit ćemo Vam sve relevantne informacije o njihovoj uporabi, najkasnije mjesec dana nakon što smo ih zaprimili, uključujući i informaciju o kategorijama osobnih podataka koje su u obradi, svrsi obrade te o njezinoj pravnoj utemeljenosti.

Prilikom svake posjete web-stranice
www.zeleniprozor.hr, ako nam odobrite korištenje kolačića, korištenjem Google Analytics alata (kolačića treće strane) prikupljamo tehničke podatke, kao što su vrsta i verzija Vašeg preglednika, uređaja, vremenska zona u kojoj se nalazite itd. Ovim putem ne prikupljamo osobne podatke, kao što je Vaša IP adresa, već dobivamo agregirane informacije o korištenju web-stranice s ciljem unapređenja korisničkog iskustva (npr. najčitaniji članci, trajanje posjeta na pojedinom dijelu web-stranice, prosječno vrijeme provedeno na pojedinoj stranici i slično).

Osobne podatke ponajprije prikupljamo zbog:

  • unapređenja korisničkog iskustva prilikom korištenja i pregledavanja web-stranice
  • promocije web-stranice
  • interne statističke obrade podataka
  • što efikasnijeg odgovora na sve upite

Vaše osobne podatke nikada nećemo prodavati ili davati trećim stranama. Pristup Vašim osobnim podacima omogućen je samo administratoru web-stranice, koji je dužan pridržavati se obveze čuvanja povjerljivosti podataka.

Uvid u osobne podatke omogućavamo tijelima državne vlasti i/ili organima za provedbu zakona u slučajevima kada je to određeno zakonom ili radi zaštite naših prava te za potrebe zaštite zakonitih interesa (uključujući i zakonita prava drugih osoba) sukladno zakonskim propisima koji su na snazi.

Vaši osobni podaci pohranjuju se u Europskoj uniji (EU) i Europskom gospodarskom prostoru (EEA). Međutim, za podatke koje prikupljaju treće strane putem Kolačića (npr. Google Analytics), općenito se može reći da će putovati iz centra za prikupljanje podataka koji je najbliži lokaciji na kojoj je internetski promet nastao. Stoga, moguće je da se podaci primaju na poslužiteljima smještenim u EEA i zatim se upućuju na poslužitelje koji nisu smješteni u EEA.

Za sve ostale oblike rukovanja osobnim podacima koje nismo predvidjeli, konzultirati ćemo se sa nadležnim tijelom (Agencija za zaštitu osobnih podataka).

Vaše podatke pohranjujemo na poslužitelje našeg hosting providera. Pritom primjenjujemo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere s ciljem zaštite Vaših osobnih podataka od neovlaštenog pristupa. Premda činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo Vaše podatke, ne možemo Vam jamčiti sigurnost podataka koje prenosite koristeći našu web-stranicu; svaki takav prijenos poduzimate na vlastiti rizik. Nakon što primimo Vaše podatke, koristimo strogo kontrolirane procedure i sigurnosne mjere kojima nastojimo spriječiti neovlašten pristup.

Imate pravo zatražiti od nas potvrdu o tome jesmo li ili nismo obradili Vaše osobne podatke, kao i primjerak Vaših osobnih podataka. U bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti da uklonimo Vaše osobne podatke. Također, imate pravo uskratiti nam suglasnost bez ikakvih negativnih posljedica.

Najkasnije u roku od 14 dana od podnošenja zahtjeva putem elektroničke pošte, društvenih mreža ili kontaktnog obrasca dostavljamo potvrdu o tome čuvamo li Vaše osobne podatke, uz detalje poput vrste podataka, načina obrade i izvora podataka. Također, istim putem možete i povući svoju privolu za prikupljanje osobnih podataka.

U slučaju bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam se obratite na info@zeleniprozor.hr. Pritužbe u vezi s obradom Vaših osobnih podataka od strane web-stranice www.zeleniprozor.hr mogu se uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).

Zadnja izmjena: 22.04.2020. 12:43