OPĆE INFORMACIJE

Udruga Forum za održivi razvoj Zeleni prozor posvećena je zaštiti Vaših osobnih podataka u skladu sa zakonskim propisima prilikom prikupljanja i obrade osobnih podataka, uključujući i Uredbu Europske unije za zaštitu podataka (GDPR), kao i Zakon o telekomunikacijama. Ova izjava o zaštiti privatnosti obavještava Vas kako web-mjesto udruge Forum za održivi razvoj Zeleni prozor prikuplja i koristi Vaše osobne podatke.

ŠTO SU OSOBNI PODACI?

Osobni se podaci sastoje od podataka o pojedincima (fizičkim osobama), čiji je identitet određen ili se može odrediti. Primjeri uključuju npr. Vaše ime i prezime, poštansku adresu ili e-mail adresu.

SVRHA OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Udruga Forum za održivi razvoj Zeleni prozor prikuplja minimalne osobne podatke potrebne za aktivnosti Udruge. Svi potrebni podaci su važni. Ti se podaci upotrebljavaju od strane administratora web-mjesta i upotrebljavaju se u sljedeće svrhe:

 1. Izravnu komunikaciju sa zainteresiranim fizičkim osobama putem kontaktnog obrasca
 2. Omogućavanje komentiranja i dijeljenja objava

Ovi se podaci neće dijeliti s drugima.

OBRAĐENE KATEGORIJE PODATAKA

Obrađujemo i prikupljamo sljedeće osobne podatke:

 • Ime i prezime
 • E-mail adresa
 • Javni profil i e-mail adrese korisničkih računa na Facebook, Twitter, Google+ i WordPress servisima.

Navedeni podaci prikupljaju se u svrhu odgovaranja na upite i poruke korisnika podnesenih putem kontaktnog obrasca, te omogućavanje komentiranja i dijeljenja objava objavljenih na web-mjestu.

GOOGLE ANALYTICS

Web-mjesto Foruma za održivi razvoj Zeleni prozor koristi servis Google Analytics u svrhu prikupljanja standardnih informacija o posjetiteljima i njihovim ponašanjima. Te informacije procesuirane su na način koji ne identificira pojedine korisnike. Ne pokušavamo niti dozvoljavamo bilo kakve aktivnosti s ciljem identificiranja onih koji posjećuju web-mjesto.

RAZDOBLJE POHRANE OSOBNIH PODATAKA

Vaši osobni podaci bit će pohranjeni onoliko dugo koliko je potrebno kako bi se postigli navedeni ciljevi i u skladu s primjenjivim zakonima. U svakom slučaju, spremit ćemo Vaše osobne podatke u skladu s vremenskim rokovima čuvanja propisanim zakonom ili u skladu s razdobljima ograničenja potencijalnih pravnih potraživanja koja još nisu istekla.

PRISTUP I ISPRAVAK OSOBNIH PODATAKA

Prema važećim zakonima, imate pravo, između ostalog:

 • provjeriti jesu li Vaši osobni podaci pohranjeni i u kojem obliku,
 • zatražiti kopiju tih podataka, ukoliko postoje,
 • tražiti izmjenu, ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka ako su netočni ili ako nisu obrađeni u skladu s važećim zakonima,
 • zatražiti ograničavanje naše obrade Vaših osobnih podataka,
 • pod određenim uvjetima prigovoriti obradi Vaših osobnih podataka ili povući Vaš prethodni pristanak na obradu,
 • poznavati identitet trećih osoba kojima se Vaši podaci prenose i
 • podnijeti žalbu nadležnom nadzornom tijelu.

Ako trebate informacije, tražite ispravak ili želite izbrisati svoje osobne podatke, to možete učiniti slanjem e-maila na info@zeleniprozor.hr. Da biste dokazali svoj identitet, molimo Vas da pošaljete digitalno potpisani zahtjev ili priložite skeniranu osobnu iskaznicu uz isti.

Kontaktni podaci hrvatskog nadzornog tijela

Agencija za zaštitu osobnih podataka
Martićeva ulica 14
10000 Zagreb
Tel. +385 1 4609 000
Fax +385 1 4609 099
e-mail: azop@azop.hr ili info@azop.hr
Web stranica: http://www.azop.hr/

 

KOJE PODATKE PRIKUPLJA WEB-MJESTO?

Korištenje web-mjesta www.zeleniprozor.hr moguće je bez otkrivanja osobnih podataka. Bilo koji unos osobnih podataka (npr. ime, prezime, e-mail adresa, prijava za komentiranje i dijeljenje putem društvenih mreža) jest strogo i uvijek dobrovoljna. Ti se podaci neće dijeliti s trećim stranama bez Vašeg izričitog pristanka, osim u slučajevima kada je to zakonski zahtijevano. Osim toga, ti se podaci upotrebljavaju samo za njihovu navedenu svrhu. Svaki takav pristanak može se ukinuti u bilo kojem trenutku i bez davanja razloga.

 

PRAVILA O POSTUPANJU S “KOLAČIĆIMA”

Kolačiće (eng. Cookie) korišteni su na web-mjestu www.zeleniprozor.hr i svim njegovim podstranicama. Kolačići identificiraju Vaše računalo. To su male tekstualne datoteke koje Vaš preglednik privremeno pohranjuje na vašem računalu. Naša web-mjesto ih koristi za generiranje statistika (web prometa, IP adresa, Google Analytics, identifikacija domena posjetitelja, identifikacija posjećenih stranica). Njihova je svrha optimizirati ukupni doživljaj web-mjesta.

 

DATOTEKE SERVERSKIH POSLUŽITELJA

Naš davatelj usluge hostinga Studio4web (www.studio4web.com) automatski prikuplja podatke unutar datoteka poslužitelja, koje Vaš preglednik automatski šalje. Ove informacije uključuju: vrstu preglednika, operacijski sustav, URL preporuke, ime računala na kojem je postavljen zahtjev, vrijeme zahtjeva. Ti se podaci ne mogu dodijeliti pojedinačnoj osobi. Ti se podaci ne spajaju s drugim izvorima podataka.

Posljednja izmjena 27. svibnja 2018.