Od 5.-9. ožujka 2018. godine održan je studijski posjet Bruxellesu u sklopu European Green Activists Training (EGAT) treninga kojeg organizira Zelena europska zaklada (Green European Foundation), s ciljem upoznavanja institucija Europske unije, organizacija civilnog društva i zelenih aktivista. Dodatno, tijekom posjeta održane su radionice čiji je cilj bio razviti kritičko razmišljanje i pružiti sudionicima uvid u način funkcioniranja Europske unije, kao i pokazati im načine na koje mogu participirati u zajednici kao mladi građani.  Studijski posjet okupio je oko 100 sudionika EGAT nacionalnih treninga iz Finske, Mađarske, Češke, Hrvatske i Malte.

Uz predavanja koja su predstavila neke od najvažnijih civilnih organizacija u području Zelene politike, radionice o lobiranju, privatnosti, oružju, organizaciji političkih kampanja te debatu o pokretu feminizma, sudionici su posjetili Europski parlament i slušali predavanja zastupnika u Europskom parlamentu i njihovih suradnika. Ovom prilikom se također zahvaljujemo gospodinu Davoru Škrlecu, hrvatskom zastupniku u Europskom parlamentu, na gostoprimstvu!

Kratak film u nastavku ove vijesti dočarat će atmosferu sa studijskog posjeta, a više informacija o samom projektu možete naći na:

https://gef.eu/event/egat-study-visit-brussels-2018/

https://gef.eu/project/european-green-activists-training/

https://www.facebook.com/GreenEuropeanFoundation/videos/1691570100921808/?hc_ref=ARS5FdQ6Qd0idZlurWxrTSim-nK2t7lD2zv2e1WUkUPXVyJBwo7q_9_mMMdjd-XqpSQ

(Fotografije: GEF – Green European Foundation, Greenpeace International, Davor Škrlec)