Udruga Forum za održivi razvoj Zeleni prozor, kao članica Mreže za suradnju i razvoj Istočne Europe (Cooperation and Development Network Eastern Europe – CDNEE), sudjelovala je na 9. Generalnoj skupštini i strateškom planiranju, održanoj od 21.-25. veljače 2018. godine u Beogradu, u organizaciji Zelene omladine Srbije (Serbian Green Youth – ZOS). Udrugu su predstavljala dva delegata, Luka Gudek i Nikola Kožul.

Na Generalnoj skupštini odlučivalo se o daljnjem smjeru kretanja Mreže u sljedećoj godini, usvojeni su plan aktivnosti i budžet, izabrani su novi članovi Izvršnog odbora i izglasani amandmani u internim dokumentima. U sklopu Generalne skupštine, održano je i strateško planiranje, kao prvi korak prema razvoju nove Strategije 2019.-2021., koji slijedi tijekom tekuće godine. Uz debate i glasanje, delegati su imali priliku sudjelovati u produktivnim raspravama i razmjeni primjera dobre prakse.

Po prvi puta u povijesti, Generalna skupština je izglasala isključivo ženske članice Izvršnog odbora. Novi Izvršni odbor je vrlo entuzijastičan i motiviran pridonositi Mreži i raditi na novim projektima u nadolazećoj godini.

Dodatno, tijekom Generalne skupštine, delegati i gosti imali su priliku sudjelovati u panel diskusiji „Zelena mladež u Istočnoj Europi: Prepreke i perspektive“, koju je organizirala Zelena omladina Srbije. Tijekom panel diskusije, raspravljalo se o zelenom aktivizmu, organizaciji i mogućnostima ostvarenja šireg društvenog utjecaja.

Dodatne informacije o samoj Generalnoj skupštini, kao i izglasane dokumente, možete naći na: https://www.cdnee.org/general-assembly-2018-report/