Dana 18. prosinca 2017. godine u prostorijama Instituta za političku ekologiju u Zagrebu, u sklopu European Green Activists Training (EGAT) nacionalnog treninga, održano je predavanje Juliette Leroux na temu genetski modificirane hrane (GMO).

Juliette Leroux je voditeljica kampanje o GMO u sklopu grupacije Zelenih/EFA u Europskom parlamentu. Po struci agronom sa specijalizacijom u ekološkim problemima, Leroux je više od 13 godina radila za francusku udrugu organskih poljoprivrednika (FNAB), prvo u području regulativa, a zatim u odjelu za Europsku uniju. Također, bila je zadužena za pitanja GMO-a. Dodatno, bila je članica Ing’OGM odbora pet godina. Trenutno, u sklopu vođenja kampanje u Europskom parlamentu, radi na pitanjima procjene GMO-a, procedure odobravanja GMO-a na razini Europske unije, patentiranja sjemena i tzv. nove tehnike uzgoja.

Na predavanju održanom u Zagrebu, sudionici nacionalnog EGAT treninga dobili su priliku upoznati se s prednostima i nedostacima GMO proizvoda, njihovom utjecaju na okoliš i konzumente, kao i o regulativama o kojima se trenutno raspravlja u Europskom parlamentu.